Banorna

17km

Efter att vi inventerat varenda stig på södra Ryssberget har vi efter många om och men kommit fram till att detta är den mest varierande och roliga banan. Den innehåller 4 st riktigt tuffa uppförsbackar med höjdskillnader mellan 40 och 90 höjdmeter. Stigarna varierar från att vara  snabba och lättlöpta till att vara väldigt tekniska där man måste fokusera på var man sätter foten vid varje steg. Glöm inte bort att lyfta blicken då och då och beundra den fina naturren! Du springer nämligen genom en av Sveriges största bokskogar. Stigarna slingrar sig även genom trolsk granskog och genom högväxt och ljus tallskog. 

Det kommer finnas tre vätskestationer efter ca. 5, 10 och 13 km.


Nästan 500 höjdmeter


8km

Sträckning för 8km är densamma som början och slutet av 17km. Den innehåller en riktigt lång och tuff uppförsbacke med en höjdskillnad på 90 höjdmeter. Även för 8km är stigarna varierande i svårighetsgrad och vissa partier kräver verkligen koncentration. 

Det kommer finnas en vätskestation efter ca. 4 km.


Nästan 200 hödmeter

2,5km

Ungdomsbanan är början och slutet av 8- och 17km-banan.  I början är det lättlöpt men redan efter 500m börjar det bli desto svårare. Då går banan in skogen och under ett ganska kort parti springer du genom obanad terräng. Därefter är det stiglöpning som gäller. I slutet ska en riktigt brant och jobbig backe erövras innan det är dags för slutspurten in i mål! Glöm inte att lyfta blicken på toppen av backen och beundra utsikten!


Totalt ca 35 höjmeter


Anta Årets stora utmaning i de vackra skogarna på ryssberget

Brutala backar och tekniskt varierande stigar

Banor o kartor:


Våra sponorer